Sap van geperst fruit

Puur sinaasappelsap van Appelsientje® bevat alleen het sap uit het fruit. Hierdoor bevat het van nature voedingsstoffen uit fruit zoals vitamine C, foliumzuur, kalium en fruitsuikers. Indien met mate gedronken, passen vruchtensappen in een gevarieerd en gezond voedingspatroon. 

Wat is 100% puur sap?
Puur vruchtensap (hierna: sap) is gemaakt van geperst fruit. Sap bevat dus, conform wetgeving(1), nooit toevoegingen zoals zoetstoffen of conserveermiddelen. Bovendien bevat het alleen de van nature aanwezige fruitsuikers.

Bron van voedingsstoffen
Appelsientje® sinaasappelsap is gemaakt van geperst fruit en is daarmee een natuurlijke bron van vitamine C, foliumzuur en kalium. Het drinken van Appelsientje® sinaasappelsap draagt bij aan de inname van deze goede voedingsstoffen. 
  • Vitamine C draagt bij aan het normaal functioneren van het immuunsysteem en verhoogt de opname van ijzer. Het draagt bij aan de normale vorming van collageen voor het normaal functioneren van bloedvaten, botten en de huid.
  • Foliumzuur draagt ook bij aan het normaal functioneren van het immuunsysteem en het verminderen van vermoeidheid.
  • Kalium draagt bij aan het behoud van een normale bloeddruk en het normaal functioneren van het zenuwstelsel en de spieren.

2 stuks fruit: we weten dat het goed voor ons is, toch lukt het ons niet elke dag. Gemiddeld eten we namelijk maar 1 stuk fruit per dag (2).

Voedingswaarden
Sap is gemaakt van geperst fruit. Als je een glas (200ml) Appelsientje® sinaasappelsap drinkt, krijg je de volgende voedingsstoffen binnen:

  • Energie: 83 kcal, dit is 4%* van de Referentie Inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/2000 kcal).
  • Voedingsvezel: 0,72 gram
  • Vitamine C: 70 mg, dit is 88% van de Dagelijkse Referentie-Inname.
  • Foliumzuur: 57 μg, dit is 28% van de Dagelijkse Referentie-Inname.
  • Kalium: 420 mg, dit is 21% van de Dagelijkse Referentie-Inname.

Voor een glas (200 ml) Appelsientje® sinaasappelsap worden gemiddeld 3 sinaasappels geperst. Hierdoor krijg je meer fruitsuikers binnen dan bij het eten van 1 sinaasappel. Indien met mate gedronken, passen vruchtensappen in een gevarieerd en gezond voedingspatroon. Gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl zijn immers belangrijk.

Meer info? Kijk op www.fws.nl/vruchtensap/vruchtensap-100-puur-sap

Sap uit concentraat
Het fruit wordt in het land van herkomst geperst en geconcentreerd. Hiermee wordt een deel van het water uit het sap gehaald en zorgen we ervoor dat smaak en vitaminen optimaal bewaard blijven. Het concentraat wordt diepgevroren vervoerd naar Nederland.

Het voordeel van concentreren is dat we slechts 17% van het originele volume van het sap hoeven te vervoeren en dat is minder belastend voor het milieu! In Nederland wordt dezelfde hoeveelheid water weer toegevoegd.

Hoe maken we het sap houdbaar?
Om sap langer houdbaar te maken, wordt het alleen kort verhit (pasteurisatie), er wordt dus, conform wetgeving, geen conserveermiddel toegevoegd. Na opening van het pak is het sap, nog enkele dagen houdbaar in de koeling, net als vers geperst sap. Door de milde pasteurisatie is er nauwelijks verlies van voedingsstoffen, zoals vitamine C.

 Sappen met Het Vinkje
Vruchtensappen met het blauwe vinkje(3) zijn de betere keuze binnen de productgroep vruchtensappen. In het Appelsientje® assortiment zijn de vruchtensappen die aan de wetenschappelijke criteria van Het Vinkje voldoen: