Kies uw taal

Veelgestelde
vragen

Waarom heeft Appelsientje zijn assortiment vernieuwd?

Appelsientje wilde naast de 100% sappen producten aanbieden die lekker en gezond zijn. Daarnaast wilden we een drankje dat goed geprijsd is en daarmee betaalbaar voor iedereen. Appelsientje heeft daarom naast de 100% sappen nu twee nieuwe productlijnen: Appelsientje Fruitdrinks en Appelsientje FrisFruit.

Wat is Appelsientje FruitDrink?

FruitDrink is nieuw van Appelsientje. FruitDrink heeft een lekkere volle smaak door de juiste combinatie van fruit, water en een vleugje zuivel. Fruitdrink is verkrijgbaar in de smaken: Sinaasappel, Appel, Rode Druif, Mango en MultiFruit. Ook zijn er drie extra varianten met gezonde toevoegingen zoals vitamines en calcium in de smaken Exotisch, Appel-Peer en Rood Fruit.

Wat is Appelsientje FrisFruit?

Appelsientje FrisFruit combineert fris bronwater met het sappigste fruit. Dit maakt deze drank heerlijk verfrissend en lekker laag in calorieën en daardoor de perfecte keuze voor ieder moment van de dag.

 

Welke sappen hebben ruimte gemaakt voor de nieuwe?

Niet alle producten zijn meer in het assortiment bij Appelsientje. Deze 100% sappen zijn sinds kort niet meer verkrijgbaar:

–          Mandarijntje

–          Goudappeltje Troebel

–          Pompelmoentje

–          Fruitdruifje Wit

Waarom is Appelsientje Volle smaak vervangen door Appelsientje Fruitdrink?

Alle varianten van Appelsientje Volle Smaak zijn vervangen door Appelsientje Fruitdrink. FruitDrink is gemaakt van het beste fruit, water en een vleugje zuivel. Door deze recepturen hebben we nog vollere en smaakvoller drankjes kunnen maken die gemiddeld 30% lager in calorieën zijn dan 100% sappen.

Waarom zit er een vleugje zuivel in Appelsientje FruitDrink?

Appelsientje FruitDrink bevat een vleugje zuivel in combinatie met minder fruit. Door deze recepturen hebben we nog vollere en smaakvoller drankjes kunnen maken die gemiddeld 30% lager in calorieën zijn dan 100% sappen.

Verkoopt Appelsientje nog biologische sappen?

Deze zitten helaas niet meer in ons assortiment. Er werden niet genoeg biologische sappen gekocht om deze te blijven maken.

Waar komt het fruit van Appelsientje vandaan?

Appelsientje sappen worden uitsluitend gemaakt van het beste fruit. Waar dit fruit vandaan komt, is seizoensgebonden, en daarom komt ons fruit niet het hele jaar door van dezelfde fruitteler. Zo komen onze sinaasappels uit Brazilië, onze mango’s uit India en Peru, onze appels uit onder andere Polen en Duitsland, en onze tomaten uit Spanje en Frankrijk. Na de oogst worden de beste partijen door onze smaakexperts geselecteerd.

Zijn de producten van Appelsientje duurzaam geproduceerd?

Bij Appelsientje bezoeken we op regelmatige basis de telers van onze vele fruitsoorten. We stellen hoge eisen aan de kwaliteit van het fruit, maar daar staat tegenover dat duurzaamheid voor ons belangrijk is. Dit houdt in dat het fruit geteeld moet worden met aandacht voor het milieu en dat de grond niet uitgeput wordt. Maar ook dat boeren een eerlijke prijs voor het fruit krijgen en dat het personeel onder goede arbeidsvoorwaarden werkt. We werken er hard aan om al ons fruit 100% duurzaam te telen. We werken met de andere fruitsoorten ook naar 100% toe en onze ambitie is om dit in 2030 bereikt te hebben.

Wat is concentraat?

De sinaasappels worden bij de boomgaard verzameld en gaan vervolgens in vrachtwagens naar de fabriek. Het fruit wordt in het land van herkomst geperst. Daarna wordt een deel van het water uit het sap gehaald door het sap korte tijd onder vacuüm te verwarmen en blijft er een ingedikt vloeibaar sap (concentraat) over. Door het vacuüm gebeurt dit bij lagere temperatuur waardoor voedingsstoffen als vitaminen en de smaak goed bewaard blijven. Concentreren zorgt er dus voor dat we de vruchten binnen 24 uur na de pluk kunnen persen, zodat smaak, vitaminen en mineralen zo optimaal mogelijk behouden blijven. Het water wordt vervolgens van de pulp gescheiden, zodat we het water niet onnodig van A naar B hoeven te vervoeren, hierbij verminderen we het sap volume met 83%. Hierdoor blijft van één liter sap ruim 800 ml water in het land van herkomst en wordt daar hergebruikt. Het fruit kan zo dus op de plek groeien waar het van nature het best van smaak is en exact dezelfde hoeveelheid water als er in het land van herkomst wordt onttrokken, wordt weer toegevoegd in Nederland. In totaal vermindert het gebruik van concentraat de CO2-uitstoot met 39,5% vergeleken met sap dat geen concentraat gebruikt! Concentreren is dus ook veel minder belastend voor het milieu!

Is vers geperst sap net zo gezond als fruit?

Vers sap, geperst sap en sap uit pak zijn allen 100% geperst fruit en bevatten dus dezelfde voedingsstoffen als fruit. De hoeveelheden en verhoudingen verschillen echter wel. Voor een glas (200ml) Appelsientje worden gemiddeld drie sinaasappels geperst. Hierdoor krijg je meer Vitamine C, kalium, foliumzuur en fruitsuikers binnen dan bij het eten van één sinaasappel.

Op sommige Appelsientje verpakkingen staat zowel ‘geen suiker toegevoegd’ als ‘minder suiker’. Hoe zit dat?

Wij voegen geen suiker toe aan onze sappen. Fruit bevat echter van nature fruitsuikers, en hierdoor zitten er wel suikers in fruitsappen. Bij de Volle Smaak sappen hebben we de hoeveelheid fruitsuikers met minstens 30% kunnen verlagen door water toe te voegen. Daarom vermelden wij op onze Volle Smaak verpakkingen zowel ‘geen suiker toegevoegd’ als ‘minder suiker’.

Zitten er gluten, lactose of andere allergenen in Appelsientje producten?

Al onze producten zijn vrij van glutenbevattende granen, ei, pinda, noten en soja. Aan Appelsientje FruitDrink is een vleugje zuivel toegevoegd, de producten van deze lijn bevatten dus melk.

 

Past Appelsientje in een veganistisch en/of vegetarisch dieet?

De verschillende producten van Appelsientje zijn geschikt voor vegetariërs. Aan de Appelsientje FruitDrink is een vleugje zuivel toegevoegd, deze producten zijn niet geschikt voor veganisten.
Appelsientje 100% puur sap en Appelsientje FrisFruit zijn geschikt voor zowel veganisten als vegetariërs.

Worden er conserveermiddelen aan Appelsientje toegevoegd?

Om onze sappen langer houdbaar te maken, wordt het sap licht gepasteuriseerd (even verhit) en daarna verpakt. Er wordt dus verder niets aan toegevoegd!

Hoe kunnen de producten van Appelsientje het beste bewaard worden?

Onze houdbare producten kunnen het beste bewaard worden in een donkere en koele ruimte. Na opening dienen de producten gekoeld bewaard te worden (max. 7°C). De Appelsientje Vers Geperste Sappen zijn verkrijgbaar in het gekoelde sap-assortiment en dienen altijd gekoeld (max. 7°C) bewaard te worden.

Na opening zijn de varianten van Appelsientje nog drie à vier dagen houdbaar, mits gekoeld bewaard. Het aantal dagen is mede afhankelijk van de hygiëne waarmee het pak wordt omgeven.

Waar is mijn Appelsientje verpakking van gemaakt, en waar kan ik de lege verpakking weggooien?

De verpakkingen zijn gemaakt van FSC®-gecertificeerd karton, aluminium en plastic. Het plastic dat we gebruiken voor de pakken en ook de dop zijn 82% gelinkt aan plantaardige materialen. Het aluminium, dat nodig is om Appelsientje lekker vers te houden, kan volledig hergebruikt worden. Daardoor zijn onze pakken 100% recyclebaar, wel zo duurzaam!

De drankkartonnen zijn niet biologisch afbreekbaar of composteerbaar, maar wel volledig recyclebaar. Zo worden er van het plastic emmers gemaakt, wordt het papier gebruikt voor bijvoorbeeld toiletpapier en wordt het aluminium opnieuw gebruikt. Zowel de verpakking als de dop kunnen daarom bij het PMD afval, maar pas op: dit verschilt soms per gemeente.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Contact opnemen