Kies uw taal

Veelgestelde
vragen

Waar komt het fruit van Appelsientje vandaan?

Appelsientje sappen worden uitsluitend gemaakt van het beste fruit. Waar dit fruit vandaan komt, is seizoensgebonden, en daarom komt ons fruit niet het hele jaar door van dezelfde fruitteler. Zo komen onze sinaasappels uit Brazilië, onze mango’s uit India en Peru, onze appels uit onder andere Polen en Duitsland, en onze tomaten uit Italië. Na de oogst worden de beste partijen door onze smaakexperts geselecteerd.

Waar zijn de producten van Appelsientje verkrijgbaar?

We streven ernaar om onze producten bij zoveel mogelijk verschillende supermarktketens in zoveel mogelijk winkels beschikbaar te stellen. Om de exacte verkrijgbaarheid van onze producten te weten te komen, adviseren wij u om de websites van de supermarktketens te raadplegen.

Hoe kunnen de producten van Appelsientje het beste bewaard worden?

Onze houdbare producten kunnen het beste bewaard worden in een donkere en koele ruimte. Na opening dienen de producten gekoeld bewaard te worden (max. 7°C). De Appelsientje Vers Geperste Sappen zijn verkrijgbaar in het gekoelde sap-assortiment en dienen altijd gekoeld (max. 7°C) bewaard te worden.

Zitten er gluten, lactose of andere allergenen in Appelsientje producten?

Nee. Al onze producten zijn vrij van glutenbevattende granen, ei, pinda, noten, soja en melk (inclusief lactose).

Wat is Appelsientje Volle Smaak?

Omdat fruitsap van nature veel fruitsuikers bevat en consumenten tegenwoordig steeds minder suiker willen gebruiken, hebben we varianten ontwikkeld die minder suiker bevatten. Aan onze pure sappen hebben we water toegevoegd, en door het toevoegen van natuurlijke aroma’s hebben we ervoor gezorgd dat de smaak net zo lekker en vol blijft. Hierdoor bevat Appelsientje Volle Smaak minder fruitsuikers en calorieën. Zo kan iedereen op een verantwoorde manier blijven genieten van alle voordelen van sap!

Waarom zijn de verhoudingen fruitsap/water bij elke Volle Smaak variant anders?

Onze Volle Smaak sappen bevatten minstens 30% minder fruitsuikers dan 100% sappen. Het ene fruitsoort heeft echter een hoger suikergehalte dan het andere fruitsoort, en omdat elke Volle Smaak variant andere fruitsoorten bevat, wordt de hoeveelheid fruit in het sap hierop afgestemd. Hierdoor is de verhouding fruitsap/water dus per variant verschillend.

Op sommige Appelsientje verpakkingen staat zowel ‘geen suiker toegevoegd’ als ‘minder suiker’. Hoe zit dat?

Wij voegen geen suiker toe aan onze sappen. Fruit bevat echter van nature fruitsuikers, en hierdoor zitten er wel suikers in fruitsappen. Aan de Volle Smaak sappen hebben we de hoeveelheid fruitsuikers met minstens 30% kunnen verlagen door water toe te voegen. Daarom vermelden wij op onze Volle Smaak verpakkingen zowel ‘geen suiker toegevoegd’ als ‘minder suiker’.

Bevat Appelsientje dierlijke gelatine?

Nee, Appelsientje bevat geen dierlijke gelatine. Bij het helder maken van Appelsientje wordt er gebruik gemaakt van ultrafiltratie. Ultrafiltreren is het filteren (zeven) van het sap door een heel fijn filter/zeef, waardoor de deeltjes achterblijven en er een helder sap ontstaat.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Contact opnemen