Appelsientje, lekker natuurlijk!

Natuurlijk drink je Appelsientje vanwege de lekkere smaak. Natuurlijk lekker omdat we alleen het beste fruit selecteren. Samen met de natuur zorgen we ervoor dat onze sappen mooi op smaak blijven. Wel kunnen wij wat voor de natuur terugdoen. Zo werken wij hard aan energiebesparing, vermindering van CO2 uitstoot en sparen we waar mogelijk water en andere natuurlijke hulpbronnen.
 
Natuurlijk Appelsientje.

Fruitinkopers

Appelsientje heeft eigen fruitinkopers die overal ter wereld op zoek
gaan naar het beste fruit. Ze reizen zelf naar de landen waar ons fruit vandaan komt, om te kijken of ze voldoen aan onze strenge eisen.
Zo vinden we naast de kwaliteit van het fruit ook veiligheid, het milieu
en de arbeidsomstandigheden zeer belangrijk.

Samen delen
In de landen van herkomst, controleren en stimuleren onze kwaliteitsmensen alles op het gebied van veiligheid, hygiëne en arbeidsomstandigheden. Veel grondstoffen komen uit minder ontwikkelde gebieden. Juist daar is het belangrijk om onze kennis te delen. Zo kunnen we overal ter wereld op een natuurlijke wijze de omstandigheden verbeteren, werkgelegenheid stimuleren en duurzaamheid vergroten.

FSC-keurmerk

Alle kartonnen Appelsientje verpakkingen zijn gemaakt van FSC-karton. Herkenbaar aan het FSC-logo zoals hier afgebeeld. Dat is een duurzame kartonsoort, afkomstig van bomen uit verantwoord beheerde bossen.

Verantwoord bosbeheer
FSC (Forest Stewardship Council), is een internationale onafhankelijke organisatie die
verantwoord bosbeheer stimuleert. FSC stelt wereldwijde standaarden voor bosbeheer op,
met daaraan gekoppeld het FSC-keurmerk. Dit FSC-keurmerk garandeert dat het karton van
bomen uit verantwoord beheerde bossen afkomstig is. Op de website www.fsc.nl vind je
meer informatie over het FSC-keurmerk.

FSC Award voor Appelsientje!
Onze inspanningen bleven niet onopgemerkt. In 2011 heeft Appelsientje de FSC Retail Award 2011 gewonnen. De jury riep ons als winnaar uit vanwege onze inzet voor verantwoord en duurzaam bosbeheer.

Energieverbruik & water

Teveel CO2-uitstoot is schadelijk voor het milieu. Daarom kijken we bij Appelsientje naar verschillende manieren om de uitstoot te beperken. Bijvoorbeeld door vrachtwagens niet half leeg weg te laten rijden door ook producten van andere leveranciers te vervoeren. Dat scheelt op jaarbasis al ruim 3000 vrachtwagens. Ook fijn voor de Nederlandse snelwegen!

Energie
In 2010 heeft FrieslandCampina (ons moederbedrijf) in samenwerking met twee andere koplopers binnen de transportsector de Lean & Green Award ontvangen. Het doel van deze prijs is om bedrijven te ondersteunen om de CO2-uitstoot van de logistieke keten in Nederland in vijf jaar tijd met minimaal twintig procent terug te dringen.

Water
Appelsientje werkt alleen met goedgekeurde fruitleveranciers. Zo controleren onze eigen fruitinkopers op het efficiënt gebruik van energie en water in de gebieden van herkomst. Daarnaast kijken ze of er geen schoon water verspild wordt.

En wat doen we nog meer?

  • De schillen van onze sinaasappels worden gemalen en gedroogd, om vervolgens als diervoer gebruikt te worden of om compost mee te maken.
  • FrieslandCampina is partner van het initiatief Duurzame Handel (www.duurzamehandel.com). Samen met deze Nederlandse organisatie hebben we een programma opgesteld dat invloed uitoefent op het duurzamer maken van handel wereldwijd.
  • FrieslandCampina wil in 2020 alle energie 100% duurzaam inkopen.
  • Onze 250 en 400ml PET flesjes bestaan voor 30% uit gerecycled materiaal.
Meer informatie over FrieslandCampina en duurzaamheid vind je op www.frieslandcampina.com/responsibility

Natuurlijk Appelsientje.