Goed voor je weerstand

Fruit eten is belangrijk om voldoende vitamines, mineralen en voedingsvezels binnen te krijgen. Eet daarom voldoende fruit. Dat betekent elke dag minimaal twee stuks. Varieer daarbij volop.
 
De meeste mensen eten te weinig fruit. Gemiddeld eten mensen ruim 100 gram gram fruit per dag. Sinaasappel-, grapefruit- en ananassap kunnen vers fruit voor een deel vervangen. Daarbij maakt het niet uit of het gaat om koelvers sap, of sap uit concentraat. Het eten van vers fruit is het gezondst. Het is dan ook verstandig om niet meer dan één stuk fruit per dag door sap te vervangen.

Voedingswaarde

Slechts vijf procent van de hoeveelheid energie die de gemiddelde Nederlander binnenkrijgt, is afkomstig uit groente en fruit. Daarentegen leveren ze veel vitamines en mineralen: ze hebben zoals dat heet een zeer hoge voedingsstoffendichtheid. Wil je meer weten over de voedingswaarden van de verschillende groente- en fruitsoorten download dan de Groente en fruitwijzer van het Voedingscentrum of kijk op www.voedingscentrum.nl.

Download de Groente en fruitwijzer